Angelina Jolie Hungarian Fan Page
Háttérnaptár


Március

 

 
Aktualitások

 

Tévé

Magazin

 • Hello!
  április 6.
  angol kiadás
  Ára: kb. 1400 Ft
   
 • Marie Claire
  április
  ausztrál kiadás
  Ára: ismeretlen
   

Mozi

 • By the Sea
  Rendező, forgatókönyvíró, producer
  Karakter: Vanessa
  Állapot: utómunkálatok alatt
  USA premier: 2015

 

 
Közösségi média

Csatlakozz a Facebook rajongói közösséghez!

Angelina Jolie Hungarian Fan Page

 

 

 
Chat
Ha hosszabb üzeneted van, küldj nekem levelet! Amennyiben hirdetni szeretnél, használd a vendégkönyvet!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 

Interjúk
Interjúk : "Csodálom és tisztelem a menekült embereket" (2013)

"Csodálom és tisztelem a menekült embereket" (2013)

Fordította: Judit  2013.11.24. 19:45

A színésznővel a The Hollywood Reporter készített interjút e-mailben annak apropóján, hogy idén novemberben megkapta a Jean Hersholt-díjat, mely a filmvilág azon személyiségeinek jár, akik kiemelkedő humanitárius tevékenységet folytatnak.


Hogyan vált a menekültek helyzete ennyire központi témává az életében? Mi motiválta arra, hogy ennyire aktív támogatója legyen az ügyüknek?

Kambodzsában (a 2001-es Tomb Raider című film forgatása idején – szerk.) megismertem a háborús menekültkrízist, és számos menekült családdal találkozhattam. Sokan közülük ma már közeli barátok és szomszédok. Mindannyian különleges emberek. A megtiszteltetés az enyém, amiért velük tölthetem az időt. Csodálom és tisztelem őket; nem vagyok hajlandó úgy tekinteni erre mint jótékonykodásra. Sokkal többet tanultam tőlük, mint amennyit valaha is képes lennék viszonozni.

Immáron egy évtizede folytat szoros együttműködést az Egyesült Nemzetek Szervezetével. Hogyan került kapcsolatba velük, milyen hatást gyakorol Önre a szervezet, melyet gyakran illetnek kritikával?

Támogatója, ugyanakkor kritikusa is vagyok az ENSZ-nek. Attól az ENSZ-ügynökségtől tanulok, és azzal dolgozom együtt, mely a legtöbbet tartózkodik terepen mind közül (az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága – szerk.). Ez segít számomra megérteni a helyzetet. Az összes hiányossága ellenére ez minden, amink van jelen pillanatban. Néhány jó barátom egyben az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának védelmi tisztviselője is. Együtt élnek a bürokráciával, és tudom, milyen nehéz lehet ez. De a menekültekért vannak itt, és minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy javítsanak a helyzeten. Miután olvastam a történeti előzményekről és a jelenlegi menekülthelyzetről, felhívtam őket, és azt kértem, hadd utazhassak velük a saját költségemen, hogy megfigyelhessem a terepen végzett munkájukat, és megpróbáljam megérteni, amit tesznek. Két évig nem hivatalosan utaztam velük, majd később hivatalosan is csatlakoztam a szervezetükhöz (először mint jószolgálati nagykövet, 2012-től pedig mint António Guterres különmegbízottja – szerk.).

Mi aggasztja Önt leginkább manapság a világban?

Ami miatt a legjobban aggódom, hogy a világ képtelen megakadályozni, hogy ártatlan emberek szenvedjenek és haljanak meg Szíriában. A történelem leckéi, a boszniai és ruandai mészárlás után megígértük, hogy nem engedjük, hogy ilyesmi újra megtörténjen, most mégis emberek ezrei esnek brutális gyilkosság áldozataivá és milliók kényszerülnek menekülni, a világ pedig tehetetlen mindennek a megfékezésében. Ez egy elkeserítő, sürgető helyzet, melynek nem szabad tovább folytatódnia. Hiszem, hogy ha az emberek világszerte igényt formálnának arra, hogy a kormányuk többet tegyen, és ha az ENSZ is úgy működne, ahogyan kellene, megtalálhatnánk a módját, hogy véget vessünk ennek.

Melyik filmes projektjére a legbüszkébb, és miért?

A vér és méz földjére, mert ez az alkotás volt számomra a legnagyobb kihívás, és mert "katalizátor" volt a Szexuális Erőszak Megelőzése Kezdeményezés (Prevention of Sexual Violence Initiative) életre hívásában, mely a háborúk idején elkövetett nemi erőszak áldozatainak támogatását és védelmét tűzte ki célul. A Hatalmas szív című filmre is büszke vagyok, mert hiszem, hogy Marianne (Pearl, akit a filmben a színésznő alakít – szerk.) üzenete a toleranciáról fontos, és megtiszteltetés volt eljátszanom őt. Brad volt a producere a filmnek, ami még különlegesebbé tette számomra, hiszen mindketten ugyanazzal a szenvedéllyel közelítettük meg a történetét és a jelenre gyakorolt hatását.

Még mindig rendkívül fiatal – fiatalabb, mint bárki, aki valaha is Jean Hersholt-díjat kapott. Éppen ezért arra volnék kíváncsi, jelen pillanatban melyek azok az elsődleges célok, melyeket a hátralevő életében meg szeretne valósítani? A filmkészítés mindig is egy lesz ezek közül?

A hangsúly a gyermekeimen és a nemzetközi szinten folytatott munkámon lesz a jövőben. A gyermekeink jelentik számomra a boldogságot, Brad pedig igazán szerető apa. Ugyanakkor remélem, hogy lesz még lehetőségem jelentőségteljes filmek rendezésére is.

 

________________________________________________________________________________________
Az amerikai The Hollywood Reporter 2013. november 16-án megjelent interjúja alapján angolról magyarra fordította: Judit
A fordítás az oldal tulajdonát képezi, ezért részben vagy egészben történő másolása szigorúan tilos!

 

 
2015  Angelina Jolie Hungarian Fan Page  | Társoldalak | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat

 


PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?    *****    Párkapcsolat, karrier, pénzügyek - elakadtál valahol? Szeretnéd tudni a válaszokat? Akciós Tarot kártya elemzés!    *****    and i know now that this world will never be enought