Angelina Jolie Hungarian Fan Page
Háttérnaptár


Március

 

 
Aktualitások

 

Tévé

Magazin

 • Hello!
  április 6.
  angol kiadás
  Ára: kb. 1400 Ft
   
 • Marie Claire
  április
  ausztrál kiadás
  Ára: ismeretlen
   

Mozi

 • By the Sea
  Rendező, forgatókönyvíró, producer
  Karakter: Vanessa
  Állapot: utómunkálatok alatt
  USA premier: 2015

 

 
Közösségi média

Csatlakozz a Facebook rajongói közösséghez!

Angelina Jolie Hungarian Fan Page

 

 

 
Chat
Ha hosszabb üzeneted van, küldj nekem levelet! Amennyiben hirdetni szeretnél, használd a vendégkönyvet!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 

Interjúk
Interjúk : Angelina Jolie vad szíve megszelídül (2010)

Angelina Jolie vad szíve megszelídül (2010)

Fordította: Judit  2011.07.12. 13:14

 „Mindig is nagy szerelemre vágytam” - mondja Angelina Jolie. „Olyanra, amely nagy és teljes, igazán őszinte, ugyanakkor elegendő. Amelynek egyetlen pillanatában sem kell jelentéktelennek vagy megjátszottnak éreznem magam. Számomra ez jelent mindent.”


Jolie és én egy Los Angeles-i luxushotelben beszélgetünk egy nyári délutánon. A 46 éves Brad Pitt, aki öt éve a párja, egy találkozóra ment, így egyedül vagyunk. A hat Jolie-Pitt csemete otthon van a család hegyoldalon fekvő villájában, néhány mérfölddel arrébb.

„Nehéz mindezt megtalálni egy kapcsolatban” - ismeri el nevetve. „De ez az, amit mindannyian keresünk, nem igaz? Valamit, ami valódi.”

Jolie egy ujjatlan, gyöngyszürke tunikát, egy kis aranyórát és egy gyémánt-smaragd gyűrűt visel. A bal karján az apró felirat egy Tennessee Williams idézet: „Imádkozz a vad szívűekért, akik csapdákban vergődnek”.

35 évesen Jolie a világ legelbűvölőbb filmsztárja - gyönyörű, elegáns, kiegyensúlyozott, nagylelkű és csábító. Oscar-díjas, több mint 30 filmben szerepelt, legutóbb a Hatalmas szívben, a Wantedban és Clint Eastwood Elcserélt életek című alkotásában. A világ legjobban fizetett színészei közt tartják számon. A két Lara Croft: Tomb Raider filmje világszerte kasszasiker volt. Legújabb mozija, a Salt, amely egy kettős ügynökről szóló kémthriller, a jövő héten debütál.

Jolie a világ szegényeinek érdekében végzett munkája révén is ismert. Menekültek millióinak egyik legfőbb gyámolítója, azoké „a hontalan, hajléktalan embereké, akik szembekényszerülnek az öldökléssel”, ahogyan ő jellemzi őket. „A legsebezhetőbb emberek, akiknek nincsen védelmük és nincsen hangjuk”. Oda megy és ott segít, ahol csak szükséges. „Megtanultam, hogyan tegyem hasznossá magam” - mondja. Ő és Pitt dollármilliókat fordít jótékony célokra minden évben.

Ha a hasznosság fontos része mindannak, ami a színésznőt saját bevallása szerint boldoggá teszi, akkor az is boldogság, hogy ez viszonylag új és nehéz munkával megteremtett állapot a számára. „Nem titok, hogy keresztülmentem egy önpusztító, önkereső időszakon, amikor az extremitásokat hajszoltam” - ismeri el. „Korábban megvágtam magam vagy kiugrottam egy repülőgépből csak azért, hogy találjak valami újat, amivel szembenézhetek, mert minden más túl könnyűnek tűnt. Olyasvalamit kerestem, ami mélyebb, több. Mindent kipróbáltam. Folyton csapdában, bezárva éreztem magam, mintha megütnék valamit, ami valójában ott sincs. Mindig túl sok energiám volt ahhoz képest, ahol épp voltam.”

Jolie Los Angelesben nőtt fel, a filmszínész Jon Voight (Éjféli cowboy) és az egykori színésznő, Marcheline Bertrand második gyermekeként. A szülők Angelina egyéves korában elváltak egymástól, így őt és bátyját, Jamest Marcheline nevelte fel. Az anya és gyermekei így rendkívül közel kerültek egymáshoz.

„Az édesanyám egy angyal volt, egy katolikus iskoláslány, aki egy chicagói bowlingpályán nőtt fel” - mondja. „Senki dolgába nem avatkozott bele. A nagyszüleimé volt a bár és a tekepálya. Anya 17 évesen jött Los Angelesbe, a Sunset Stripen lógott, hippi volt, Rolling Stonest hallgatott, színészetet tanult, majd találkozott apámmal. A válásuk után anyagi problémáink adódtak. Sosem volt saját otthonunk, kis lakásokból még kisebbekbe költöztünk. Mindig tisztában voltunk a pénz értékével.” Voight volt az egyetlen, aki anyagi támogatást nyújthatott a számukra. Sok évnyi elhidegülés után Jolie és az édesapja ma már igyekeznek elsimítani a nézeteltéréseiket.
 
„Édesanyám sohasem helyezte a saját érdekeit mások érdekei elé” - mondja. „A halálos ágyán azt mondta, a legnagyobb sikere az volt, hogy anya lehetett.”

Bertrand 2007-ben hunyt el petefészekrákban. 56 éves volt. „Emlékszem, anya egy templomban énekelt. Milyen csinos volt! Gyertyákat gyújtottunk. Azt mondta, semmit sem hiányol az életéből, csak azt, hogy nem ismerhette meg az unokáit. Amikor végleg elment, elvittem a fiamat a templomba, hogy gyertyát gyújtsunk érte” - mondja könnyes szemmel. Megáll. „Bocsáss meg” - mondja. „Annyira szerettem őt”.

Gyerekként Jolie édesanyja ösztönzésére színészetet kezdett tanulni és modellkedett. A Beverly Hills-i Moreno Középiskolába járt. „Ez volt az a hely, ahová a rossz gyerekek kerültek. Én választottam. Én voltam a különc punk, akivel senki sem mert ujjat húzni. Semmitől sem féltem. 16 évesen befejeztem az iskolát és elköltöztem otthonról.” Négy évvel később megkapta az Adatrablók egyik főszerepét a brit színész, Jonny Lee Miller oldalán. Nem sokkal ezután összeházasodtak. A film megbukott, és a pár évvel később a házasságuk is zátonyra futott. „Túl fiatalok voltunk” - magyarázta Jolie. 2000-ben feleségül ment Billy Bob Thorntonhoz. Ez a különös házasság - amelynek során közös sírhelyet vásároltak és egymás vérét egy medalionban hordták a nyakukban - szintén kudarcba fulladt. A házasságkötés évében Oscart nyert az Észvesztő című drámában nyújtott alakításáért, amellyel az igazi filmcsillagok közé emelkedett. Ekkor még mindössze csak 24 éves volt.

„Keresztülmentem egy olyan időszakon, amikor úgy éreztem, a filmbéli karaktereim sokkal szórakoztatóbbak annál, mint amilyen én valójában vagyok” - mondja irónia nélkül. „Ez talán részben megmagyarázza, miért tetováltattam magam, vagy miért csináltam bizonyos szélsőséges dolgokat az életemben.”

Jolie egy pillanatra megáll, hogy megmutassa a 13 tetoválásának egyikét, a feliratot az alkarján: „…a vadszívűek, akik csapdákban vergődnek”. Elmosolyodik, majd így szól: „Már évekkel ezelőtt kiszabadultam a ketrecemből. Szeretném megadni a gyermekeimnek is ezt a szabadságot. Minden embernek ezt szeretném.”

2000-ben, mialatt Kambodzsában az első Lara Croft filmet forgatta, menekülttáborokban élő háborús áldozatokkal találkozott. Mélyen megindította a helyzetük. Felvette a kapcsolatot az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának Irodájával, és felajánlotta a segítségét. Az iroda elküldte őt az első küldetésére, amelyet később még több követett a háborús övezetekbe és a többi, katasztrófa sújtotta területre.

„Az első táborok egyikében, ahol jártam, 400 ezer ember élt” - emlékszik vissza. „Az emberi szenvedés tengere volt. Sierra Leonéban több tízezer amputált végtagú embert és árva gyereket láttam. Túlterheltnek éreztem magam, folyton csak sírtam. Bűnösnek éreztem magamat mindazért, amim van. Aztán rájöttem, hogy azzal nem segítek az embereken, ha sírok. Feldühített a sok igazságtalanság, így megpróbáltam józanul gondolkodni. Mély levegőt vettem, és arra koncentráltam, hogyan tudnék segíteni. Rájöttem, hogy hasznos vagyok. Amikor szenvedő emberekkel találkoztam, egészen más szemszögbe helyeződött az életem. Szélesebb képet kaptam a világról.”

2001-ben Jolie-t kinevezték az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának különleges jószolgálati nagykövetévé. Egy évvel később Kambodzsából örökbe fogadta a ma már 8 éves Maddoxot. Később Pitt-tel két újabb árvát vettek magukhoz: Zaharát Etiópiából, majd Pax-ot Vietnámból. Rajtuk kívül három, vérszerinti gyermekük is van: Shiloh és az ikrek, Knox Leon és Vivienne Marcheline. A gyerekek, szüleikhez hasonlóan könyörtelenül alá vannak vetve a médiacirkusznak. Megkérdeztem, hogy ő és Pitt hogyan védik meg a őket attól, hogy kárt szenvedjenek emiatt.

„Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy távol tartsuk őket ettől az egésztől” - feleli. „Olyan helyekre utazunk, ahol a gyerekeknek nem tűnik fel ez a dolog. Próbálunk teljes életet lehetővé tenni nekik, ahol nem kell szemtől szembe nézniük ezzel a furcsa világgal. A sok paparazzi miatt akkor is óvatosak vagyunk, ha épp elmegyünk otthonról. A boltban nem állunk sorban a magazinokat nézve. A barátaink sem mesélik el nekünk a rólunk szóló híreket, és a gyerekeink sem tudnak ezekről. Úgy érzem, ha jól vigyázunk rájuk, rendben lesznek.”

Megkérdeztem Jolie-t, hogy csak a gyerekek miatt maradtak-e együtt Pitt-tel. Úgy nézett rám, mint egy elmeháborodottra.
 
„A gyerekek minden bizonnyal összekötnek minket, de egy párkapcsolat nem maradhat életben, ha kizárólag csak a gyerekekről szól” - mondja. „Igazán érdeklődnöd kell a másik iránt, és nagyon-nagyon csodálatos, izgalmas pillanatokat kell, hogy eltöltsetek együtt. Mi ezt tesszük.” Elmosolyodik. „Brad és én szeretünk együtt lenni. Minden pillanatát élvezzük. Szükségünk van az együtt töltött időre, és mindig meg is találjuk ennek a módját. Beszélünk róla, és ez nagyon fontos. Ha Brad és én erősek és boldogak vagyunk, akkor jó szülei vagyunk a gyerekeinknek, és ez a legnagyszerűbb dolog, amit adhatunk nekik.”

„A gyerekeink a legfontosabbak” - folytatja. „Ők a legnagyobb felelősségünk, a mi kiváltságunk felnevelni őket. Ez a dolgunk, ezek vagyunk mi. És ha egyszer meghalunk, ez az, amiért élnünk kellett egész életünkben. Amikor a terveimre gondolok, amelyekben részt veszek, kezdek rájönni, hogy a gyerekeink is arra készülnek, hogy egy napon maguk vigyék véghez ezeket a dolgokat. És ha Brad és én helyesen neveljük őket, akkor meg is teszik ezeket.”

„Brad és én felváltva dolgozunk” - magyarázza. „Ha én dolgozom, akkor ő nem. Elviszi a gyerekeket a suliba, meglátogatnak engem a forgatáson. A reggelinél vagy az ebédnél rendszeresen ott vagyok velük. Mindig együtt vagyunk, előre tervezünk. Brad és én két film közt szakítunk időt az utazásra, tapasztalatokat szerzünk, együtt élünk át dolgokat.”

Jolie elmondta nekem, hogy otthon arról beszélgettek, hogy a jövőben kevesebb filmet forgat majd annak érdekében, hogy több időt tölthessen a gyerekekkel.

„Sosincs olyan időszak, amikor Brad és én elszakadunk egymástól. Három napnál több időt sohasem töltünk külön. Mindig tartjuk egymással a kapcsolatot, ugyanakkor nem járunk el túl sokszor otthonról. Vicces, mert mindketten nagyon otthonülő típusok vagyunk, anyuci és apuci a pizsamáikban.”

Szerintem az egész a szeretetről szól, mondom neki.

Bólint. „Sajnálom azokat, akik sohasem ismerik meg a szerelmet” - feleli. „A szerelem felemel. Brad teljes valómban ismer engem, pontosan olyannak, amilyen vagyok, minden egyes részemet. Szeret engem, ahogyan a gyerekek is szeretnek. Ismerik minden hibámat és furcsaságomat, és ezekkel együtt fogadnak el engem. Én pedig így érzem magam teljesnek.”

„Tudod, Brad biztosan viccelődne velem, ha hallaná ezt a beszélgetést. Szerelem? Ez olyan vicces szó. Brad jó néhány költészetben használatos kifejezést tudna mondani rá. Én rettenetes vagyok az ilyesmiben. Azzal viszont tisztában vagyok, hogy azt jelenti, hogy a legjobbat akarod azoknak, akiket szeretsz, és minden esetben az ő érdekeiket helyezed a sajátod elé. Ezt teszi a szerelem. A szerelem az, amiért élsz.”

________________________________________________________________________________________

Angelina küldetése a változásért
„Egy menekült asszony otthon és élelem nélkül nevelte fel öt gyermekét. Nem sírt. Szüksége volt rám, hogy megoldást találjon a problémájára” - mondja. 2006 óta Jolie és Brad Pitt támogatja a család életét, és dollármilliókat adományoz a Jolie-Pitt Alapítványon keresztül olyan humanitárius szervezeteknek mint az Orvosok Határok Nélkül (Doctors Without Borders), a Nemzetközi SOS Gyermekfalu (SOS Children’s Villages International) és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának Irodája (United Nations Refugee Agency). Jolie mindemellett 2001 óta az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának különleges jószolgálati nagyköveteként is tevékenykedik.


________________________________________________________________________________________
A Parade magazin 2010. július 11-ei számában megjelent interjú alapján angolról magyarra fordította: Judit
A fordítás az oldal tulajdonát képezi, ezért részben vagy egészben történő másolása szigorúan tilos!
 

 
2015  Angelina Jolie Hungarian Fan Page  | Társoldalak | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat

 


PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?    *****    Párkapcsolat, karrier, pénzügyek - elakadtál valahol? Szeretnéd tudni a válaszokat? Akciós Tarot kártya elemzés!    *****    and i know now that this world will never be enought