Angelina Jolie Hungarian Fan Page
Háttérnaptár


Március

 

 
Aktualitások

 

Tévé

Magazin

 • Hello!
  április 6.
  angol kiadás
  Ára: kb. 1400 Ft
   
 • Marie Claire
  április
  ausztrál kiadás
  Ára: ismeretlen
   

Mozi

 • By the Sea
  Rendező, forgatókönyvíró, producer
  Karakter: Vanessa
  Állapot: utómunkálatok alatt
  USA premier: 2015

 

 
Közösségi média

Csatlakozz a Facebook rajongói közösséghez!

Angelina Jolie Hungarian Fan Page

 

 

 
Chat
Ha hosszabb üzeneted van, küldj nekem levelet! Amennyiben hirdetni szeretnél, használd a vendégkönyvet!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 

Interjúk
Interjúk : "Azonosulni tudtam a szerepemmel" (2004)

"Azonosulni tudtam a szerepemmel" (2004)

Fordította: Wyc  2005.11.04. 22:30

Hatásos, szenvedélyes, színes egyéniség. Ezek a tulajdonságok azok, amiket Oliver Stone keresett egy színészben, aki eljátszhatná Olympias kulcsszerepét legújabb eposzában, a Nagy Sándorban.


Stone-nak mindig is fontos volt, hogy alaposan körülnézzen a színészek között, és hogy Sándor igazán “Nagy” lehessen, elengedhetetlen volt egy olyan erős nőt Olympias szerepére találni, mint amilyen erős férfit Nagy Sándor szerepére.

Stone az Oscar-díjas színésznőhöz, Angelina Joliehoz fordult, miután Colin Farrelt kiválasztotta. Azóta nagy rajongója Angelinának, mióta látta a “Gia” főszerepében. Stone hitte, hogy Angelinának van egy olyan erős kisugárzása, ami miatt érezhető lesz a néző számára, hogy egy erőteljes nő áll a vezető mögött. “Sok modern színész játszik az arany középúton, de Angelinával ennél többet is elérhetsz, akár a Bette Davis*-féle hagyománnyal. Ő egy kemény, eltökélt úton jár, és ezt felemelő látni egy fiatal színészben” - magyarázza Stone.

 
Mennyire volt bonyolult Olympias-t hitelesen megjeleníteni a Nagy Sándorban?

Valószínűleg ez volt a legnehezebb dolog, amit valaha is csináltam. A karakter hihetetlenül összetett… Nem lőttem túl a célon? Valóban jól végeztem a dolgom? Megpróbáltam mindent átadni Róla, az életútjáról, hogy honnan indult, az út végéig, amikor is kivégezték. Mindennek, ami róla szól, tökéletesen korrektnek kell lennie.

Miben látod Colin Farrell szerepének vonzerejét?

Ő egy igazi pasas. Egy igazi férfi – és úgy gondolom, manapság nincs túl sok hasonló. [nevet] De tudod, mi az igazság. Ő nem csak egy szerepet játszik, és úgy gondolom, hogy ez nagyon is fontos. A szerepében egy magának való ember. Valóban van benne valami vadság, és mentes mindenféle gátlásoktól. Szabad és bátor – de senki sem hozhatja ki a sodrából. Ez az oka, hogy minden férfi boldogan követte a csatába és harcoltak vele, mert ő egy jóravaló fickó.

Azt mondtad, hogy szeretned kell minden karaktert, akit eljátszasz. Mit szerettél Olympiasban?

Ő egy olyan korban élt, amikor a nőknek nem voltak jogaik. Őt elrabolták az otthonából. A szülőhazáját leigázták, őt kényszerítették, hogy feleségül menjen Phillipposzhoz. Ebben a kapcsolatban pedig bemocskolták. Valahogy azonban ez a nő az isteneiből, a kígyóiból és a hitéből mégis energiát és erőt tudott meríteni. És a fiának is erőt adott, megmentette őt, és megtanította a saját életét élni.

Mennyiben adtad magadat a karakter megformálásakor, és miben hasonlítasz hozzá?

Úgy gondolom, ha ebben a korban éltem volna, nagyon hasonlítanék hozzá. Magasra tettem volna a mércét magamnak egy ilyen helyzetben, ha úgy éreztem volna, hogy a fiamnak erőre van szüksége, hogy ne öljék meg, és ne legyen számkivetett. Eléggé kemény lettem volna. Egyszóval azonosulni tudtam a szerepemmel.

Sok kemény női szerepet formáltál meg. Miben volt Olympias más?

Nemcsak mert a szerepemben öregszem, de ő valóban a legbonyolultabb karakter, akit valaha eljátszottam. Az élethez bölcsesség és erő kell, ami a korral elmélyül, és ez összeköt minket, mert ez erősen hozzátartozott ahhoz a nőhöz, akivé válnom kellett az utóbbi néhány évben. Benne nincs semmi szélcsapság. Ez a legnehezebb, amit valaha tettem, vagy láttam.

Milyen volt kígyókkal dolgozni? Nagyon nagy nehézséget okozott ez neked?

[nevet] Tudod, először egy kicsit nyomasztott a dolog, mert nagyon sokan voltak. De szeretem őket. Ez pedig nagyon sokat segített a szerepemben.

Mit gondoltál, amikor szembesültél azzal, hogy a filmben Colin Farrel édesanyját fogod játszani?

Azt hiszem, ugyanazt, mint bárki más. Nem voltam benne biztos, hogy menni fog. Aztán találkoztam Oliverrel és Colinnal, és mindannyian valahogy azt mondtuk, “Talán bírálni és támadni fognak minket ez miatt, de az is lehet, hogy minden rendben lesz”. Nagyon nagyot kockáztattunk. De külön-külön látva magunkat azt hiszem Colinra illik Nagy Sándor szerepe, és én is alkalmas vagyok Olmpiaséra, és valahogy a vásznon együtt olyanok vagyunk, mint anya és fia.

Mi volt a legnagyobb feladat számodra a film egészében?

Eltalálni az árnyalatokat. Eljátszani egy bonyolult szerepet egy időszakban, majd öregedni, és ezt hangsúlyozni, elmélyíteni az érzelmeket és az indulatokat – ám a fokozással könnyedén eltorzíthattam volna a szerepet. Ezért csak finoman érzékeltethettem a változást, rá kellett találnom a szívére és vigyáznom kellett az élethűségre.
 
Úgy tűnt, te és Colin jól kijöttök egymással a filmen és a filmen kívül egyaránt.

Nagyszerű barátság alakult ki közöttünk. Valóban jól jövünk ki egymással. Mindenben egyetértünk.

Enyhén szólva különös velejárója a sztárságnak egy ilyen eset, hogy míg a legtöbb rajongód neked sikít, az egyikük megpróbálja felhívni a figyelmedet egy bikaszarvval. Mit gondolsz?

Igen, ez kicsit bizarr. Nem veszem túlságosan komolyan a dolgot. Mindez a filmezés része.

*Bette Davis (1908-1989): Amerikai színésznő. Több mint száz filmet forgatott, ezek közül kettőért megkapta az Oscar-díjat (Dangerous/1935/ és Jezebel/1938/).

A vásznon nem a félénk, visszahúzódó nők megtestesítője volt, sokkal inkább gazdag és megközelíthetetlen, céltudatos úrihölgyeket személyesítettt meg. Nálunk időnként vetítik a “Halál a Níluson” című filmjét, amelyben Poirot nyomoz egy gyilkossági ügyben, az áldozat maga a színésznő. ( – a fordító megjegyzése)
 

________________________________________________________________________________________
A fordítás az oldal tulajdonát képezi, ezért részben vagy egészben történő másolása szigorúan tilos!

 
2015  Angelina Jolie Hungarian Fan Page  | Társoldalak | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat

 


PIKKIN SHOP - Márkás cipõk, jó árak! - VANS, NEW BALANCE, CONVERSE, NIKE, PUMA, LEVI'S - KATT A CIPÕKÉRT!:)    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány,szoftverek,horoszkóp megrendelési lehetõségek diplomás asztrológustól! Kattints    *****    A legmenõbb mandalás póló a tied lehet! Kattints ide!    *****    A legjbb cicás póló a Pólómánia oldalán! Kattints!    *****    Horoszkóp minden érdeklõdõnek, diplomás asztrológustól. Rendeld meg, a nagyon részletes analízist és 3 év elõrejelzést!    *****    Gyémánt Erika blogja. Gyere és nézz be!    *****    Tarot kártyajóslás kedvezményes áron - Norina Tarot.    *****    Egy jó receptet keresel? Kattints, és válogass, a jobbnál jobb receptek között!    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Kiket várunk nagyon? ismerd meg a keresett és canon karaktereinket :)    *****    "Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!" - Tennessee Williams    *****    Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Mit érez irántad? Miért viselkedik úgy, ahogy? Megcsal? - A Tarot kártya tudja a választ! Norina Tarot    *****    <<< szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték - szerepjáték >>>    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    ÉS MI LESZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNI MÁGIÁÉRT? MIRE LEHET KÉPES EGY DRUIDA, KI HOSSZÚ ÁLOMBÓL ÉBRED?    *****    Párkapcsolat, karrier, pénzügyek - elakadtál valahol? Szeretnéd tudni a válaszokat? Akciós Tarot kártya elemzés!    *****    and i know now that this world will never be enought