Angelina Jolie Hungarian Fan Page
Háttérnaptár


Március

 

 
Aktualitások

 

Tévé

Magazin

 • Hello!
  április 6.
  angol kiadás
  Ára: kb. 1400 Ft
   
 • Marie Claire
  április
  ausztrál kiadás
  Ára: ismeretlen
   

Mozi

 • By the Sea
  Rendező, forgatókönyvíró, producer
  Karakter: Vanessa
  Állapot: utómunkálatok alatt
  USA premier: 2015

 

 
Közösségi média

Csatlakozz a Facebook rajongói közösséghez!

Angelina Jolie Hungarian Fan Page

 

 

 
Chat
Ha hosszabb üzeneted van, küldj nekem levelet! Amennyiben hirdetni szeretnél, használd a vendégkönyvet!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 

Tetoválások

Főoldal
» Angelina » Tetoválásai


Tetoválásai


,,Sok tetkóm van. Példámat kevés színésznő követi, pedig nincs abban semmi különös. Aki a fél életét mások bőrébe bújva tölti, miért ne akarná megjelölni a sajátját?" - nyilatkozta a színésznő egy interjúban.

 

Jelenlegi tetoválásai
 

1. "h" betű

Angelina életében két olyan férfi is szerepet kapott, akik után a bal csuklójára tetováltathatta azt a bizonyos "h" betűt. Az egyik bátyja, James Haven (a színésznő saját állítása szerint neki csináltatta a tetoválást), a másik pedig Timothy Hutton, akivel a színésznő a '90-es években egy ideig együtt járt.

   

2. Öt ősi vonal

A szanszkrit nyelven íródott szöveg, mely a gonosz szellemeket hivatott elriasztani a viselőjétől, Angelina bal lapockáján található. Noo Kamphai tetoválóművész készítette Bangkokban, egy kalapács és egy hosszú tű segítségével.
   

3. Motívumok

A derekán, ahová később az ablakot, majd a tigrist is tetováltatta, több érdekes minta is helyet kapott. Az egyik ezek közül egy sárkányra emlékeztet.
   

4. Fekete kereszt és egy mondás

A hatalmas fekete kereszt egy sárkány helyére került fel, ám Angelina még "hozzácsapott" egy latin mondást is, amely így hangzik: ,,Quod me Nutrit, me Destruit", ennek jelentése pedig: ,,Ami táplál, az el is pusztít". Mindkét tetoválás a színésznő alhasán található.
   

5. "Akaraterő" arabul

Az arab nyelvű feliratot a jobb alkarján viseli, pontosan ott, ahol a Tennessee Williams-idézetet a másik karján. A szöveg jelentése "akaraterő", és egy korábban felvésett, ismeretlen eredetű tetoválást fed el.
   

6. Idézet

Bal alkarján egy Tennessee Williams-idézet olvasható: ,,A prayer for the wild at heart kept in cages", magyarul pedig: ,,Imádkozz a vadszívűekért, akik csapdákban vergődnek".
   

7. Know your rights

Tarkója alá vésette fel a "Know your rights!", azaz az "Ismerd a jogaidat!" szöveget. Ezzel feltehetően a hétköznapi emberek figyelmét szerette volna felhívni emberi jogaikra. 2004 januárjában készült Los Angelesben.
   

8. Tigris

Ez a jókora tigris Angelina csípőjétől háta közepéig tart, így a legnagyobb tetoválás a színésznő testén. 2004 júliusában készült Bangkokban, ugyanannál a tetoválóművésznél, aki a szanszkrit vonalakat készítette. Az egyébként nagyon aprólékosan kidolgozott alakzat mellett megtalálható még néhány jóval korábbi minta is Angelina hátán.
   

9. Koordináták

Miután eltávolíttatta a "Billy Bob" feliratot és a sárkányt bal felkarjáról, helyükre új tetoválás került: gyermekei és később Brad születési helyének pontos földrajzi koordinátái. Ezek sorrendben így olvashatók:

N11° 33' 0" E104° 51' 00" Phnom Penh, Kambodzsa (Maddox)
N09° 02' 00" E038° 45' 00" Adīs Abeba, Etiópia (Zahara)
S22° 40' 26" E014° 31' 40" Swakopmund, Namíbia (Shiloh)
N10° 40' 00" E106° 41' 40" Ho Chi Minh-város, Vietnám (Pax)
N43° 41' 21" E07° 14' 28" Nizza, Franciaország (Knox)
N43° 41' 21" E07° 14' 28" Nizza, Franciaország (Vivienne)
N35° 19' 44" W96° 55' 26" Shawnee, Oklahoma, Egyesült Államok (Brad)
   

10. XIII V MCMXL

A tetoválás eredetileg csak a római tizenhármasból állt, amelynek eredetéről akkor csupán annyit árult el, hogy szerencseszám. Később azonban ezt a számot kiegészíttette még néhány másikkal is. Ha összeolvassuk őket, akkor ezt kapjuk: XIII V MCMXL. Ha arab számokkal fejezzük ki, akkor: 13 5 1940. Így már látható, hogy egy dátumot takarnak a római számjegyek, méghozzá Winston Churchill 1940. május 13-án elhangzott beszédének időpontját. A dátum egyébként Angelina bal alkarján, a Tennessee Williams idézettől nem messze helyezkedik el.
   
11. Whiskey Bravo

A színésznő egyik legújabb tetoválása a jobb combjának belső oldalán található, és feltehetően párja, Brad ihlette: a NATO fonetikus ábécé szerint ugyanis a Whiskey a W, míg a Bravo a B betűnek felel meg, a színész teljes neve pedig William Bradley Pitt.

Eltávolíttatott tetoválásai
 

1. Sárkány

Ez a sárkány a színésznő első tetoválásai közé tartozik. A bal karján lévő motívumot igen hosszú ideig viselte, de néhány éve, nem sokkal a Billy Bob-tetoválás eltávolíttatása után ettől is megszabadult. A helyére a gyermekei és Brad születési helyének a koordinátái kerültek.
   

2. "Billy Bob" felirat

A fent említett sárkány fölé egy "Billy Bob" feliratot is készítetett, mikor feleségül ment második férjéhez, Billy Bob Thorntonhoz. A házasság vége azonban egyúttal a tetoválás végét is jelentette.
   

3. Titkos tetoválás

A motívum jelentését csak Angelina és Billy Bob ismerheti, mivel a kapcsolatuk idején került a színésznő jobb alkarjára. Azóta már nem viseli a testén, helyére az arab "akaraterő" szöveg került.
   

4. "Bátorság" szimbólum

A jobb alkarján viselte ezt a tetoválást, mely a bátorság japán szimbóluma. Később eltávolíttatta.
   

5. "Halál" szimbólum

A bal lapockáján díszelgett egykoron a halál ősi japán szimbóluma. Nem is kérdés, hogy miért került fel testére, hiszen megszállottam érdeklődik minden halállal kapcsolatos dolog iránt.
   

6. Másik sárkány

A bal medencecsontján volt megtalálható ez a motívum. Nem sokáig viselte magán, ugyanis nem igazán nyerte el tetszését, s helyette inkább egy hatalmas fekete keresztet vésetett a bőrébe.
   

7. Ablak

,,Valamikor nagyon régen csináltattam egy tetoválást, egy ablakot ábrázol, mert mindig elvágyódtam valahová. Ezt most le fogom vetetni, mert ahová vágyódtam, oda eljutottam" - mondta 2003 őszén egy interjúban az egykor a derekán díszelgő motívumról.
   

8. M, mint Marcheline

Édesanyja, Marcheline Bertrand halála nagyon megviselte a színésznőt. Egyfajta emléket szeretett volna állítani neki azzal, hogy egy "M" betűt tetováltatott jobb tenyerének alsó, párnás részére, de ezt később valószínűleg el is távolíttatta.

 


Filmes (nem valódi) tetoválások


Wanted

A témában kevésbé jártasak számára kissé félrevezető lehet, ha feltűnik valahol egy kép a színésznőről a Wantedból. Angelina eredeti tetoválásai mellett ugyanis több, új felirat és motívum is helyet kapott a testén a film kedvéért. Szinte mindegyiknek akad valamilyen személyes vonatkozása vagy jelentése, nézzük sorban:
 

 
1. Toil & Tears

A toil (gyötrelem) és a tears (könnyek) szavak Winston Churchill egyik beszédét idézik, melyben kijelentette, hogy: "Nem ígérhetek mást, csak vért, gyötrelmet, könnyeket és verejtéket." A két tetoválás a színésznő két felkarjának belső részére került.
   
2. Bináris számkódok

A látszólag bonyolult kódolás a színésznő bal alkarjának belső oldalán található, párja és gyermekei nevének a kezdőbetűit takarja, melyek sorrendben a következők:
BP (Brad Pitt), ZM (Zahara Marley), PT (Pax Thien), MC (Maddox Chivan), és SN (Shiloh Nouvel)
A számok feletti szöveg pedig valódi tetoválás (a Tennessee Williams-idézet).
   
3. "Akaraterő" négy nyelven

A legfelső tetoválás igazi: az "akaraterő" szó arab változata, az alatta lévő három felirat pedig ugyanezt jelenti, más-más nyelven. Az ál-tetoválás a színésznő jobb alkarjának belső oldalát díszíti.
   
 
4. Teneo Vestri Vox

Angelina elmondása alapján ez a tetoválás az "ismerd a jogaidat" mondás latin megfelelője, a jobb felkarján volt látható a filmben.
   
5. Blood, sweat, tears

Az első látásra igen torz szöveg a blood (vér), sweat (verejték) és tears (könnyek) szavakat rejti, egymás alá írva. Ezek a már imént is említett Churchill-beszéd kulcsszavai. Közvetlenül a koordináták alá "tetoválták" fel, a színésznő bal karjára.
   
6. Teneo Vestri Vox

A színésznő karján díszelgő latin felirat a tarkója alá is felkerült, a "Know your rights", azaz az "Ismerd a jogaidat" mondat alá. A bal lapockáján a szanszkrit vonalak láthatók, alatta pedig egy újabb kitalált motívum.


További motívumok a filmből
 
 
A színésznő hátán és derekán látható tigris tetoválást a film kedvéért kiegészítették még néhány különleges, nonfiguratív mintával.
   


 
A bal csuklójának belső felét és a hüvelykujját egy díszes motívum fedi, de emellett látható még Angelina egyik eredeti tetoválása, a "h" betű is.

 

Tolvajtempó
 
A filmben idáig egy olyan tetoválást fedeztem fel, amely nem eredeti: egy jelvény alakba írt 66-os szám, valamilyen szöveggel. Az eredetéről sajnos nem tudok semmi konkrétat, azonban távolról emlékeztet az amerikai 66-os út emblémájára (Route 66). A fölötte lévő szöveg a már korábban is említett Tennessee Williams-idézet. A filmben egyébként a bal karján lévő sárkányt sem takarták ki, éppen úgy, ahogyan a Kifutó a semmibe című filmben sem.

 


 

 
2015  Angelina Jolie Hungarian Fan Page  | Társoldalak | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat

 


A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE    *****    **********Rengeteg AKCIÓ! Vegyszermentes kozmetikmok és bio mosó és tisztítószerek, munkalehetõséggel! ***********    *****    OKTATÁS INGYENESEN az ASZTRO-suliban, Asztrológiai tanácsadás BECSÜLET KASSZÁS alapon! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Hírek a folytatásról - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed -    *****    LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT * LORDE * ISMERD MEG TE IS * LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG