Angelina Jolie Hungarian Fan Page
Háttérnaptár


Március

 

 
Aktualitások

 

Tévé

Magazin

 • Hello!
  április 6.
  angol kiadás
  Ára: kb. 1400 Ft
   
 • Marie Claire
  április
  ausztrál kiadás
  Ára: ismeretlen
   

Mozi

 • By the Sea
  Rendező, forgatókönyvíró, producer
  Karakter: Vanessa
  Állapot: utómunkálatok alatt
  USA premier: 2015

 

 
Közösségi média

Csatlakozz a Facebook rajongói közösséghez!

Angelina Jolie Hungarian Fan Page

 

 

 
Chat
Ha hosszabb üzeneted van, küldj nekem levelet! Amennyiben hirdetni szeretnél, használd a vendégkönyvet!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 

Saját gyűjteményem


Saját gyűjteményem

 

Az egész 2001 nyarán kezdődött, amikor a Tomb Raider első részét vetítették a mozikban. A film annyira nagy hatással volt rám, a talpraesett és bátor Larával a főszerepben, hogy azonnal "beleszerettem" a színésznőbe. Így hát, mint a legtöbb rajongó, elkezdtem gyűjteni a róla írt cikkeket, posztereket és minden egyéb tárgyat, ami vele kapcsolatos. Az évek során számtalan apróságra tettem szert, amelyeket most be is mutatok nektek. A gyűjteményem egyetlen darabja sem eladó, de ha tudok, szívesen segítek abban, hogyan szerezhetőek be.Pólók

Az 1. számú felsőt egy helyi kínai üzletben vettem. Teljesen véletlenül akadtam rá, többféle színben is árusították, de gondolom az üzletben nem sokan tudtak arról, hogy a száj birtokosa egy híres színésznő.  :) Aki még most sem jött volna rá, hogy melyik képről van szó, annak itt egy link (Martin Schöller fotósorozata). A 2. számú pólót pedig Gréta csináltatta nekem karácsonyra. Köszönöm szépen!


Párna

Szandi barátnőmtől kaptam a születésnapomra ezt a nagyon klassz díszpárnát, amit az egyik kedvenc Angelina-fotóm díszít. Köszönöm szépen!

 

Naptárak
 

Az első sor utolsó, illetve a második sor két jobb szélső naptárját én készítettem el Photoshopban (az oldalon is megtalálhatók digitális formában), majd csináltattam meg falra akasztható változatban. A többi naptárat  pedig különböző helyekről (pl. eBayről és egy budapesti, Solaris nevű üzletből) szereztem be.


Aláírások

Az első képen látható jobb oldali aláírás csak reprint, de egyenesen Los Angelesből érkezett, egy kipárnázott borítékban. A másik, bal oldali aláírás (illetve a jobb oldali kép) viszont tökéletesen eredeti, egy nagyon kedves ismerősömön keresztül tettem szert rá (ezúton is nagyon-nagyon szépen köszönöm!), Angelina írta alá nekem névre szólóan, mikor 2010 végén hazánkban forgatott. Annyi érdekesség fűzhető még az autogramhoz, hogy állítólag a színésznő láthatóan örült neki, hogy a Notes from my Travels című könyvét dedikálhatja, a végén pedig meg is köszönte. :)

 

Rajzok

Zsuzsitól az első találkozásunkkor kaptam egy, a színésznőre megszólalásig hasonlító rajzot, ami a mai napig a szobám falát díszíti. Köszönöm szépen! Nézzétek meg Zsuzsi többi munkáját is, ide kattintva.

Képeslapok

Az 1. számú képeslapot régebben vásároltam, de azt ne kérdezzétek, hogy hol, mert már nem emlékszem. :) A másik két, Tomb Raideres lapot azonban az ajolie.hu oldal szerkesztőjének, Castiának köszönhetem, ugyanis az általa megrendezett nyereményjátékon kaptam mint vigaszdíjat.


Poszterek, plakátok

Rengeteg posztert gyűjtöttem össze Angelináról, a legtöbbjük persze újságokból származik, de akad köztük mozis plakát, nyomdában csináltatott és házilag gyártott is.

Az alsó képeken látható poszterek mind különféle magyar, illetve külföldi magazinokból származnak, és A3-as méretűek (a második kép bal felső, FHM-es poszterét kivéve).

Az óriásposztert eBayen vettem (A1-es méretű), a jobb oldalon található két kisebb posztert pedig csináltattam, így azok az újságokban található poszterekhez képest fényévekkel jobb minőségűek.

A lenti négy plakát egytől egyig extra nagy méretű. A Tomb Raidereset még nagyon régen kaptam, talán a Metróból, a Mr. és Mrs. Smith-eset egy DVD kölcsönzőből kértem el, a Wantedos és Salt ügynökös plakátokat pedig akkor szereztem, amikor megnéztem a filmeket a moziban.

A Tomb Raider első részének óriásposztere egy régi Popcornból való, a jobb oldali és az alsó (St. Johnos) plakát pedig szintén csináltatott.

Ezt a német nyelvű, A1-es méretű Elcserélt életek posztert szintén az eBayről vásároltam, a hajtásvonalaktól eltekintve nagyon szép a minősége.

A lenti két nagyobb poszter A2-es méretű, a kisebbik pedig A3-as, mindhármuk külföldi magazinokból származik, és egy kedves eBay eladótól vettem őket.

 

ENSZ-es poszter

Ezt posztert egyenesen Washingtonból kaptam, az ENSZ-től. A szervezet oldalán találtam egy felhívást, mely szerint ingyenes Angelina Jolie posztert lehet rendelni. Kaptam a lehetőségen, és írtam a megadott címre, három héttel később pedig megérkezett a küldemény. A borítékban egy A2-es méretű poszter, egy levél, egy általános tájékoztató az ENSZ-ről és annak tevékenységeiről, valamint egy formanyomtatvány volt, amellyel további ingyenes termékeket lehet rendelni.


Az idézet, ami a poszteren szerepel:

„A menekültek megváltoztatták az életemet a barátságukkal, a szeretetükkel, a bátorságukkal és a hűségükkel. A töretlen lelkierejükkel győzedelmeskedtek a hatalmas különbségek felett." (Angelina Jolie, az ENSZ jószolgálati nagykövete)


Noteszek, füzetek

A gyűjteményem alább látható két darabja igazi különlegesség: egy másik Szandi nevű barátnőm hozta nekem Ukrajnából. Mindkét füzet négyzetrácsos, a kisebbik pedig még keményfedeles is. Idáig még nem volt szívem írni beléjük, de ki tudja... :)


Tolltartó

Az egy rekeszes, cipzáras tolltartó mindkét oldalát egy Tomb Raider-es fotó és a Fény Háromszöge díszíti. Szerintem az "ereklye" létezése már önmagában is csoda, nem beszélve arról, hogy anno úgy kaptam ajándékba a rokonaimtól, hogy fogalmuk sem volt arról, hogy rajongó vagyok. Ennek már lassan 10 éve, de azóta is ezt a tolltartót hordom a suliba. Kicsit ütött-kopott már szegény, de jól bírja a kiképzést. :)


 

Fotógyűjtemény

Az elmúlt közel 10 évben nagyon sok képet gyűjtöttem össze a színésznőről, ezeknek nagy részét CD-re is kiírtam. Itt csak azok a CD-k láthatók, amelyeknek borítót is készítettem, akad még néhány ezeken kívül is.Könyvek

A könyvekhez a Vaterán, az eBayen, illetve különböző magyar online könyvesboltokban jutottam hozzá. Ezek sorrendben (balról jobbra, fentről lefelé) a következők: 1. Brandon Hurst: Angelina Jolie (német), 2. Rhona Mercer: Angelina Jolie (magyar), 3. Harald Keller: Angelina Jolie (német), 4. Angelina Jolie: Notes from my Travels (angol, ebben van a színésznő aláírása is), 5. Alan Jones: Tomb Raider - A film hivatalos kézikönyve (magyar), 6. Dave Stern: Tomb Raider - Az élet bölcsője (magyar), 7. Chas Newkey-Burden: Brad and Angelina - Truth and Lies (angol), 8. Andrew Morton: Angelina (magyar, a kiadótól kaptam recenziós példányként).


Törölköző

A legrégebbi ereklyéim közé tartozik ez a strandtörölköző. 2001 nyarán egy révfülöpi táborozás alkalmával találtam rá egy kirakodóvásárban, azóta is ezt használom, ha strandolni megyek. :)


DVD filmek

Jelenleg a lent látható filmek azok, amelyek eredeti DVD változatban vannak meg a gyűjteményemben, a többit általában moziban néztem meg vagy elcsíptem a tévében. A Kifutó a semmibe (Gia) című film - amely a kedvencem Angelinától - sajnos magyar felirat és szinkron nélküli változatban van meg. A terveim közt szerepel, hogy beszerzem a színésznő összes DVD formátumban fellelhető filmjét.

Filmzenei és VHS kazetták

A fenti néhány filmen kívül van egy Tomb Raider és egy Eredendő bűn VHS kazettám, valamint két Tomb Raideres filmzenei kazettám is (értelemszerűen a film első és második részének zenéivel).

Ereklyék a magyarországi forgatásról

Lehet, hogy kissé elvetemültnek tűnik (és azt hiszem, az is), de a lenti "Set" táblát a Fóti Gyermekotthonból hoztam el, amikor a színésznő épp ott vette fel a filmjének néhány jelenetét. A táblából nagyon sok volt elhelyezve, és értelemszerűen a forgatási helyszín irányát mutatta.

Ez a furcsaság pedig (amely aligha felismerhető a kép alapján) műhó, a film József Attila lakótelepi forgatási helyszínéről, ugyanis novemberben, amikor a jeleneteket vették fel, még éppen nem volt valódi hó, ez pedig megszólalásig hasonlított az igazira.


Vitrinképek

Ezt a három, fotóminőségű vitrinképet a Vaterán vettem, talán még most is fellelhető belőlük ott néhány.


Matricák

Az egyik naptárhoz kaptam ajándékba ezt a néhány matricát, de egyelőre sajnálom őket felhasználni.Celebrity Collector's Edition & Remarkable People kiadványok

Az eBayen vásároltam meg a lenti két kiadványt, a bal oldali a Celebrity Collector"s Edition címet viseli, és teljes terjedelmében Angelináról szól. Nagyon tartalmas és igényes kiadás, mindenkinek ajánlom figyelmébe. Az oldalon megnézhetitek a szkennelt változatát, ide kattintva. A jobb oldali nem magazin, inkább egy "füzetecske", a Remarkable People-sorozat része. Szintén a színésznőről szól, a benne található szövegek és magyarázatok miatt azonban feltételezem, hogy a fiatalabb korosztály számára készült, oktató jelleggel.


Végül: a cikkgyűjtemény

Az szerintem egyértelmű, hogy miért nem tudtam ennél "kompromittálóbb" fotót készíteni a cikkgyűjteményemről. :) A három hatalmas mappa emelgetése igazi erőmunka, körülbelül 5-6 kilót nyomnak.

A cikkeket (A4-es oldalak) többnyire az általam vásárolt magazinokból szedtem ki, de szereztem már be csere útján, aukciós oldalról, külföldről, antikváriumból és közvetlenül magazin szerkesztőségből is. Az oldalak száma már közel kétezerre rúg, de ebbe még nem számoltam bele a kisebb-nagyobb cikkeket sem, amelyeket külön tasakban tartok.

Gyakorlatilag mindenféle magazinból van már cikkem, kezdve a legnagyobb külföldi lapokkal (pl. Marie Claire, Harper's Bazaar, Vogue, Elle stb.), akad köztük olasz, szlovák, orosz, francia, német, angol, japán, lengyel és természetesen magyar nyelvű írás is, körülbelül 1999-től napjainkig.


Ha kérdésed van a gyűjteménnyel kapcsolatban, írj bátran!

 

 

 
2015  Angelina Jolie Hungarian Fan Page  | Társoldalak | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat

 


Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár – FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM